Substancje czynne: teobrominę oraz teofilina.
Zalecana temperatura waporyzacji: 150° - 172° C
Działanie: Zwiększa wydolność fizyczną i psychiczną, pomaga wyciszyć myśli i osiągnąć większe skupienie w pracy.
Guarana to brazylijska roślina pochodząca z dorzecza Amazonki. Znana również jako Paullinia cupana, to pnącze jest cenione przede wszystkim za owoce. Dojrzały owoc guarany jest mniej więcej wielkości jagody kawy. Przypomina ludzkie oko, z czerwoną skorupą otaczającą czarne nasiono pokryte białą osłonką.
Ekstrakt z guarany powstaje poprzez przetworzenie nasion na proszek. Plemiona amazońskie od wieków używają guarany ze względu na jej właściwości lecznicze. Zawiera imponującą gamę stymulantów, takich jak kofeina, teofilina i teobromina.
Guarana zawiera również przeciwutleniacze, takie jak garbniki, saponiny i katechiny. Obecnie 70% wyprodukowanej guarany jest wykorzystywane w przemyśle napojowym do produkcji napojów bezalkoholowych i energetycznych, a pozostałe 30% jest przetwarzane na proszek.
· Wsparcie wydolności.
· Pobudzenie
· Koncentracja
· Pamięć
· Odprężenie i nastrój
Substancje czynne zawarte w roślinie mogą podczas waporyzacji wywoływać też inne efekty. Skonsultuj się z lekarzem jeśli jesteś uczulony na którykolwiek związek zawarty w roślinie. Zalecamy przestrzegania zakresu temperatury waporyzacji ziół.
PROSIMY NIE ŁACZYĆ PRODUKTÓW FIMRY Endoca i inne firmy Z INNYMI PRODUKTAMI ZE SKLEPU W JEDNYM ZAMÓWIENIU