Jagody Goji to owoce rośliny zwanej kolcowojem chińskim. Porasta ona mongolskie oraz tybetańskie części Himalajów. Okrągłe, czerwone owoce są tak delikatne, że nie zrywa się ich z drzewa, lecz jedynie ostrożnie strząsa.
Herbata przyrządzona z owoców goji zapewnia nam pełen zestaw antyoksydantów, minerałów oraz witamin w szczególności zaś witaminy C. Szacuje się, że w 100 gramach jagód zawiera się aż 2500 mg tego składnika. Czyni to Goję trzecim, najbogatszym w witaminę C owocem świata!
Goja znana jest także ze swych spowalniających starzenie właściwości.
Jagody można jeść również bez zaparzania. Wystarczy namoczyć je w wodzie na kilka do kilkunastu minut by raczyć się ich, przypominającym nieco figi, smakiem.
Prosimy nie łączyć w jednym zamówieniu produktów z innych kategorii niż "zioła sypkie"
Wszystkie Opisy Mają Charakter Informacyjny !
Nie traktuj ich jak zaleceń.
ZANIM UŻYJESZ, ZAPYTAJ SWOJEGO LEKARZA
Zapraszamy zainteresowane sklepy i hurtownie do wspólpracy