Nº1 Enzymes SHOT to unikalne połączenie 10 starannie wyselekcjonowanych enzymów trawiennych. Enzymy trawienne, które dostarczane są egzogennie mogą przyczynić się do lepszego i wydajniejszego trawienia spożywanych produktów odżywczych oraz wyeliminować objawy typu wzdęcia czy też zgagę. Enzymy aktywują się w odpowiednim pH. Jeśli nie są wykorzystane, organizm je wydala. Są idealnym uzupełnieniem suplementacji probiotykami. Nie zaleca się stosowania enzymów przez dzieci, kobiety karmiące oraz kobiety w ciąży.
10 starannie wybranych enzymów
odpowiedni dla wegan
Nº1 Enzymes SHOT to połączenie 10 starannie wyselekcjonowanych enzymów, w tym bromelainy, papainy czy alfa-amylazy.
Nº1 Enzymes SHOT jest złożonym suplementem diety, w skład którego wchodzi unikalna mieszanka 10 starannie wyselekcjonowanych enzymów trawiennych wspierających prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Enzymy to swoiste biokatalizatory, które są niezbędne dla zdrowego życia oraz dobrego samopoczucia. W organizmie człowieka znajduje się ponad 1000 enzymów odpowiedzialnych za szereg procesów metabolicznych. Specyficzną grupą enzymów są enzymy trawienne, które jak sama nazwa wskazuje są odpowiedzialne za trawienie. Wydzielane są wzdłuż przewodu pokarmowego, w celu metabolizowania różnych składników odżywczych (białek, węglowodanów, tłuszczów pozyskiwanych z pożywienia) do mniejszych składników budulcowych (aminokwasów, cukrów etc.) oraz ułatwiają ich wchłanianie w organizmie.
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
Składniki: |
Zawartość w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu (3 kapsułki) |
Bromelaina |
360000 PU |
Papaina |
90000 PU |
Proteaza (4.5) |
19800 HUT |
Alfa-amylaza |
18000 SKB |
Laktaza |
2100 ALU |
Celulaza |
960 CU |
Lipaza |
930 FIP |
Galaktozydaza alfa
Glukoamylaza |
72 GAL
27 AGU |
Proteaza (3.0) |
18 SAPU |
*Referencyjna Wartość Spożycia nie występuje.
Alfa-amylaza (glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):
Alfa-amylaza jest enzymem pochodzącym z grzyba strzępkowego. Stanowi jeden z głównych trzustkowych enzymów uczestniczących w rozkładaniu wielocukrów
Laktaza (Galaktohydrolaza β-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):
Lipaza (Acylohydrolaza triacyloglicerolu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryzae):
To enzym, który produkowany jest w zewnątrzywydzielniczej części trzustki (zaraz obok amylazy i elastazy) i wydzielany w soku trzustkowym.
Galaktozydaza alfa (Galaktohydrolaza alfa-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):
Pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.
Glukoamylaza (amyloglukozydaza)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):
Podobnie jak Galaktozydaza alfa pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.
Proteaza (3.0)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):
Enzym ten reguluje liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.
Składniki: α-amylaza (glukanohydrolaza 1,4-α-D-glukanu (Pochodzenie: Aspergillus oryzae); Proteaza (4.5) (Pochodzenie: Bacillus licheniformis); Proteaza (3.0) (Pochodzenie: Aspergillus oryzae); substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych; Lipaza (Acylohydrolaza triacyloglicerolu) (Pochodzenie: Aspergillus oryzae); Papaina (Pochodzenie: Sok mleczny z Carica papaya L); Bromelaina (Pochodzenie: Łodyga: Ananas comosus L.); Laktaza (Galaktohydrolaza β-D-galaktozydu) (Pochodzenie: Aspergillus oryzae); Glukoamylaza (amyloglukozydaza) (Pochodzenie: Aspergillus niger); Celulaza (4-glukanohydrolaza 4-(1,3;1,4)-β-D-glukanu) (Pochodzenie: Trichoderma reesei); α-Galaktozydaza (Galaktohydrolaza α-D-galaktozydu) (Pochodzenie: Aspergillus niger); otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza; dwutlenek tytanu; maltodekstryna proszek.
PROSIMY NIE ŁĄCZYĆ Z INNYMI PRODUKTAMI OD INNYCH PRODUCENTÓW niż LAB ONE W JEDNYM ZAMÓWIENIU