Delikatnie wytwarzany, jako tzw. żywność „surowa” (RAW). Produkowany z pochodzących z Indii certyfikowanych, ekologicznych korzeni, które po zbiorach są obierane i delikatnie suszone w temperaturze maksymalnie 40 °C.
Imbir w kuchni
Imbir od tysięcy lat jest uważany za prawdziwie wszechstronny produkt. W Chinach i Indiach od wieków używany jest jako dodatek do potraw, naturalny wzmacniacz smaku i wszechstronny środek pozwalający na zachowanie zdrowia. W Indiach imbir stał się nieodzowny i jest obecnie używany w prawie każdej potrawie. Czy wiesz, że imbir jest składnikiem przyprawy curry?
Imbir w proszku od Ölmühle Solling wyróżnia się pikantnym słodko-ostrym smakiem. Jest niezwykle wszechstronnym dodatkiem do dań, popularnym nie tylko w kuchni azjatyckiej. Sprawdza się podczas gotowania zup lub przyrządzania ryb. Podczas pieczenia, np. w połączeniu z cynamonem lub do uszlachetniania puddingu ryżowego, sałatki owocowej lub smoothie. Imbir nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu. Najlepiej dodać go pod koniec gotowania- dodany wcześniej może sprawić, że jego pikantność będzie dominować nad smakiem dania.
Imbir w proszku to idealny dodatek do koktajli i herbaty, a także jako składnik curry i dań azjatyckich.
Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten.
Składniki: sproszkowany imbir (Zingiber officinale)*
*z upraw ekologicznych
Produkt może zawierać orzechy, sezam i gorczycę.
Pochodzenie składników: |
Polecamy jako dodatek do koktajli, herbaty, dań azjatyckich.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości podana na sprawie.
Numer partii: podany na spawie.
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
Zawartość netto: 500 g
Ölmühle Solling GmbH, Niemcy
Jakość, nie ilość - to motto w ÖLMÜHLE SOLLING. W małej firmie w Boffzen, niedaleko Holzminden, od 1995 roku nasiona i orzechy, z certyfikowanych upraw ekologicznych, przetwarzane się w wysokiej jakości oleje. Od 1996 roku firma działa w ramach wytycznych Stowarzyszenia Naturland. Obecnie wyroby ciągle produkowane są w sposób rzemieślniczy, począwszy od wyboru surowców, produkcji oleju na małych prasach ślimakowych aż do filtracji i butelkowania włącznie. Firma zwraca szczególną uwagę na surowce, nasiona i orzechy, z których produkuje swoje oleje, dlatego pewnym jest, iż bio oleje Ölmühle Solling nie mają żadnych śladów pestycydów, metali ciężkich lub toksyn. Asortyment obejmuje surowce lokalne, jak i egzotyczne, z Europy i świata.
Marka
Ölmühle Solling GmbH
Symbol 4031192725361
Postać puder
Nuta smakowa pikantna, słodko- ostra
Certyfikat rolnictwa ekologicznego Tak
Wegański Tak
Bez glutenu Nie
Bez laktozy Tak
Temperatura suszenia poniżej 40°C
Waga netto 500 g
Opakowanie doypack
Kraj pochodzenia surowca Indie