1. Bifidobakterium longum IN-1, 2. Bifidobakterium longum IN-2, 3. Bifidobakterium bifidum IN-1, 4. Bifidobakterium bifidum IN-2, 5. Bifidobakterium breve IN-1, 6. Bifidobakterium breve IN-2, 7. Bifidobakterium lactis IN-1, 8. Bifidobakterium lactis IN-2, 9. Enterococcus faecium IN-1, 10. Lactobacillus acidophilus IN-1, 11. Lactobacillus acidophilus IN-2, 12. Lactobacillus brevis IN-1, 13. Lactobacillus bulgaricus IN-1, 14. Lactobacillus casei IN-1, 15. Lactobacillus casei IN-2, 16. Lactobacillus fermentum IN-1, 17. Lactobacillus helveticus IN-1, 18. Lactobacillus helveticus IN-2, 19. Lactobacillus helveticus IN-3, 20. Lactobacillus paracasei IN-1, 21. Lactobacillus paracasei IN-2, 22. Lactobacillus plantarum IN-1, 23. Lactobacillus plantarum IN-2, 24. Lactobacillus reuteri IN-1, 25. Lactobacillus rhamnosus IN-1, 26. Lactobacillus rhamnosus IN-2, 27. Lactobacillus rhamnosus IN-3, 28. Lactobacillus rhamnosus IN-4, 29. Lactobacillus rhamnosus IN-5,30. Lactobacillus salivarius IN-1, 31. Lactococcus lactis IN-1, 32. Propionbacterium freudenreichii IN-2, 33. Streptococcus thermophilus IN-1.
Mikrobiom-Intercell® bazuje na tej naturalnej strukturze i wiernie odtwarza tę szczególnie wysoką różnorodność bakterii jelitowych.
Mikrobiom-Intercell® został opakowany w specjalny ochronny blister. Ma to na celu zagwarantowanie w okresie jego przechowywania możliwie najlepszej stabilności preparatu, uzyskanej dzięki zastosowanej mikrokapsułce. Taki rodzaj opakowania (spośród wszystkich dostępnych rodzajów opakowań) posiada możliwie najwyższą barierę ochronną i umożliwia maksymalną ochronę kultur bakterii przed szkodliwym działaniem tlenu i pary wodnej.
Suplement diety.
Preparat Mikrobiom-Intercell® to kompleks aż 33 aktywnych kultur bakterii kwasu mlekowego w ilości 15 miliardów CFU. Został wzbogacony o błonnik w postaci inuliny.
WAŻNE: Aby wyjąć kapsułkę należy przedrzeć folię blistra - nie należy wyciskać kapsułki przez folię, ponieważ może ulec uszkodzeniu!
Zawartość opakowania:
90 kapsułek – 53,9 g
1 kapsułka – 595 mg
Składniki:
substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, Lactobacillus rhamnosus IN-1, inulina, Bifidobakterium longum IN-1, Lactobacillus casei IN-2, Lactobacillus casei IN-1, Lactobacillus acidophilus IN-1, Lactobacillus helveticus IN-1, Lactobacillus acidophilus IN-2, Lactobacillus bulgaricus IN-1, Lactobacillus fermentum IN-1, Lactobacillus reuteri IN-1, Lactococcus lactis IN-1, Propionbacterium freudenreichii IN-2, Streptococcus thermophilus IN-1, Bifidobakterium longum IN-2, Enterococcus faecium IN-1, Lactobacillus brevis IN-1, Lactobacillus salivarius IN-1, Lactobacillus rhamnosus IN-2, Lactobacillus rhamnosus IN-3, Lactobacillus rhamnosus IN-4, Lactobacillus rhamnosus IN-5, skrobia ziemniaczana, Bifidobakterium bifidum IN-1, Lactobacillus helveticus IN-2, Lactobacillus helveticus IN-3, Lactobacillus plantarum IN-1, Bifidobakterium breve IN-1, Bifidobakterium breve IN-2, Bifidobakterium lactis IN-1, Bifidobakterium lactis IN-2, Lactobacillus paracasei IN-1, Lactobacillus paracasei IN-2, Bifidobakterium bifidum IN-2, Lactobacillus plantarum IN-2, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Zalecana porcja dzienna: 1-2 kapsułki
Skład zalecanej dziennej porcji:
Substancja | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
---|---|---|
Bifidobakterium longum IN-1 |
2,1 x 109 *CFU |
4,2 x 109 *CFU |
Bifidobakterium longum IN-2 |
0,4 x 109 *CFU |
0,8 x 109 *CFU |
Bifidobakterium bifidum IN-1 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Bifidobakterium bifidum IN-2 |
0,1 x 109 *CFU |
0,2 x 109 *CFU |
Bifidobakterium breve IN-1 |
0,2 x 109 *CFU |
0,4 x 109 *CFU |
Bifidobakterium breve IN-2 |
0,2 x 109 *CFU |
0,4 x 109 *CFU |
Bifidobakterium lactis IN-1 |
0,2 x 109 *CFU |
0,4 x 109 *CFU |
Bifidobakterium lactis IN-2 |
0,2 x 109 *CFU |
0,4 x 109 *CFU |
Enterococcus faecium IN-1 |
0,4 x 109 *CFU |
0,8 x 109 *CFU |
Lactobacillus acidophilus IN-1 |
1,5 x 109 *CFU |
3,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus acidophilus IN-2 |
0,8 x 109 *CFU |
1,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus brevis IN-1 |
0,4 x 109 *CFU |
0,8 x 109 *CFU |
Lactobacillus bulgaricus IN-1 |
0,5 x 109 *CFU |
1,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus casei IN-1 |
1,6 x 109 *CFU |
3,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus casei IN-2 |
1,1 x 109 *CFU |
2,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus fermentum IN-1 |
0,5 x 109 *CFU |
1,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus helveticus IN-1 |
1,0 x 109 *CFU |
2,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus helveticus IN-2 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus helveticus IN-3 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus paracasei IN-1 |
0,2 x 109 *CFU |
0,4 x 109 *CFU |
Lactobacillus paracasei IN-2 |
0,2 x 109 *CFU |
0,4 x 109 *CFU |
Lactobacillus plantarum IN-1 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus plantarum IN-2 |
0,1 x 109 *CFU |
0,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus reuteri IN-1 |
0,5 x 109 *CFU |
1,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-1 |
2,5 x 109 *CFU |
5,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-2 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-3 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-4 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-5 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus salivarius IN-1 |
0,4 x 109 *CFU |
0,8 x 109 *CFU |
Lactococcus lactis IN-1 |
0,5 x 109 *CFU |
1,0 x 109 *CFU |
Propionbacterium freudenreichii IN-2 |
0,3 x 109 *CFU |
0,6 x 109 *CFU |
Streptococcus thermophilus IN-1 |
0,5 x 109 *CFU |
1,0 x 109 *CFU |
Inulina |
50 mg |
100 mg |
*CFU – jednostka tworząca kolonię
Całkowita liczba bakterii:
W 1 kapsułce: 15 x 109 jednostek tworzących kolonie bakterii (CFU)
W 2 kapsułkach: 30 x 109 jednostek tworzących kolonie bakterii (CFU)
Sposób użycia:
1-2 dziennie po 1 kapsułce w trakcie lub po posiłku, popijając odpowiednią ilością wody.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu.
Warunki przechowywania:
Przechowywać zamknięte, w suchym, chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Najlepiej spożyć przed końcem (miesiąc, rok) / Numer partii: patrz etykieta na spodzie.