Wykorzystana w preparacie inulina jest rodzajem błonnika pokarmowego, który znajduje się w wielu produktach pochodzenia roślinnego. Organizm ludzki nie wytwarza enzymów trawiennych, które byłyby w stanie strawić inulinę. Z tego powodu przechodzi ona przez żołądek i jelito cienkie, aż do jelita grubego, ostatecznie ulega fermentacji2. Inulina znajduje się w wielu popularnych produktach spożywczych, w tym w cebuli i czosnku. Najbardziej bogatymi w inulinę pokarmami są korzeń cykorii i topinambur.
Składnik aktywny |
1 kapsułka |
2 kapsułki |
Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. Boulardii CNCM-3799 |
5 mld CFU |
10 mld CFU |
Inulina |
150 mg |
300 mg |
Zalecane spożycie: 2 kapsułki dziennie.
Sposób użycia: Kapsułki połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: drożdże Saccharomyces cerevisiae var. Boulardii CNCM-3799, inulina z korzenia cykorii (Cichorium intybus). Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie). Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Wyprodukowane w UE. Masa netto: 44,1 g.
Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki, przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/07/01/SD/537150.