Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Składniki: białko dyni BIO w proszku (50%), białko ryżu brązowego BIO w proszku (30%), białko konopne BIO w proszku (20%).
Sposób przygotowania: 5 łyżeczek (15g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu, napoju roślinnego lub dodawać jako składnik smoothie, koktajli, deserów.
Szczególnie polecamy przygotowanie białek BeOrganic z napojami roślinnymi (np. owsianym czy migdałowym). Smakują wyśmienicie!
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 15-30g.
1 opakowanie = 83 łyżeczki (16 porcji).
Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Wartość odżywcza |
w 100g |
RWS* |
Wartość energetyczna |
1711kJ/407kcal |
20% |
Tłuszcz |
10,2 g |
16% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,7 g |
13% |
Węglowodany |
3,7 g |
1% |
w tym cukry |
2,1 g |
2% |
Błonnik |
17 g |
- |
Białko |
64 g |
128% |
Sól |
1,1 g |
18% |
*RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
Tabela z wykazem aminokwasów w 100 g produktu:
Aminokwas |
g/100g |
L-alanina |
2,87 |
L-arginina |
6,30 |
Kwas L-asparaginowy |
5,70 |
L-cysteina |
0,72 |
Kwas L-glutaminowy |
11,26 |
L-glicyna |
3,17 |
L-histydyna |
1,67 |
L-izoleucyna*/** |
2,88 |
L-leucyna*/** |
5,32 |
L-lizyna* |
2,43 |
L-metionina* |
1,53 |
L-fenyloalanina* |
3,87 |
L-prolina |
1,89 |
L-seryna |
3,15 |
L-treonina* |
2,09 |
L-tryptofan* |
0,71 |
L-tyrozyna |
2,47 |
L-walina*/** |
3,30
|
* Aminokwasy egzogenne (EAA – essential amino acids)
** Aminokwasy rozgałęzione (BCAA – branched chain amino acids)
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.
1 Współczynnik chemiczny białka CS (ang. chemical score) obliczony został według metodologii ustalonej przez Światową Organizację Zdrowia (seria raportów technicznych WHO, nr 724). Wskaźnik CS rozumiany jest jako najniższy spośród stosunków ilości każdego aminokwasu niezbędnego w białku badanym (aminokwas limitujący) a ilością odpowiadającego mu aminokwasu w białku wzorcowym (białko jaja kurzego). Aby białko zostało uznane za pełnowartościowe, współczynnik CS nie może być niższy niż 100. W przypadku mieszaniny białek GREEN MIX aminokwasem limitującym jest L-histydyna a obliczony dla niej stosunek CS wynosi aż 163.