Głównym składnikiem produktu MycoCholest jest czerwony sfermentowany ryż, który jest używany w tradycyjnej medycynie chińskiej już od tysięcy lat. Czerwony ryż jest przetwarzany przez fermentację z udziałem drożdży Monascus purpureus. Tak powstaje substancja bogata w monakoliny (zwłaszcza monakolin K), która utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu i trójglicerydów w organizmie.
W naszym produkcie używamy czerwonego sfermentowanego ryżu, który uprawiany jest organicznie i przetwarzany w USA. Produkcja przechodzi surowe testy, dzięki temu mamy pewność, że nasz produkt nie zawiera żadnych szkodliwych substancji (np. toksyn cytrynian lub nefrotoksyn), co często jest problemem chińskich producentów.
Aby zachować całe spektrum substancji czynnych i równocześnie zwiększyć skuteczność produktu używamy ekstraktu z czerwonego fermentowanego ryżu o koncentracji tylko 0,6%.
MycoCholest ponadto zawiera grzyb leczniczy Shiitake, koenzym Q10 i rutynę (witamina P).
Zawartość opakowania: 120 kapsułek po 500 mg
Masa netto: 74,4g