Charakterystyka produktu:
Składniki: ekologiczna kawa Arabica mielona (95%), ekologiczny ekstrakt z owocników lakownicy żółtawej (Ganoderma lucidum) (5%) - standaryzowany na 10% polisacharydów.
Składniki |
10,5 g (porcja dzienna) |
Ekologiczna kawa mielona Arabica |
9,98 g |
Ekologiczny ekstrakt z lakownicy żółtawej (Ganoderma lucidum) |
0,52 g |
W tym: |
|
Polisacharydy |
52 mg |
Reishi (Ganoderma lucidum):
Sposób przygotowania: 2,5 miarki (10,5g) zalać ok. 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (98OC) i odczekać 4-8 min. Miarka znajduje się w opakowaniu.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: napar z 2,5 miarki.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.
Produkt nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Osoby z chorobami układu krążenia, zaburzeniami krzepnięcia krwi, nieprawidłowym poziomem ciśnienia i cholesterolu powinny skonsultować możliwość stosowania produktu z lekarzem.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.
Data minimalnej trwałości jest numerem partii. Widoczna na tylnej etykiecie.
EAN: 5903242583353
Czym jest Reishi?
Reishi, czyli Lakownica żółtawa lub lśniąca (Ganoderma lucidum) to gatunek grzyba porastający butwiejące kłody drzewne. Jego znak rozpoznawczy to wachlarzowaty kapelusz, o lśniącej, żółtawej powierzchni. Choć rośnie w różnych zakątkach świata, to tradycja jego czczenia i spożywania w celach prozdrowotnych jest nieodłącznym elementem kultury azjatyckiej, w której od tysięcy lat znany jest pod nazwą Reishi. Szczególne miejsce grzyby Reishi zajmują w tradycyjnej medycynie chińskiej, gdzie od dawna są stosowane są w przypadkach chorób narządów wewnętrznych (wątroby, nerek czy żołądka) oraz do ogólnego wzmocnienia odporności organizmu.