EnzOmega® MSE dr Enzmann 60 kaps

EnzOmega® MSE dr Enzmann

  • Watch the product:
  • Legg til produktomtale:
  • Produsent: Mito-Pharma
  • Produsent kode: 5906642020237
  • Tilgjengelighet: trochę jest trochę jest
  • Nettopris: €25,88 €27,95
  • szt.
  • Buy now, pay in 30 days.
  • Fast Blik payments.

EnzOmega® MSE dr Enzmann

Dlaczego EnzOmega®MSE?

  • preparat EnzOmega® MSE zawiera kwasy omega 3 w idealnych proporcjach DHA do EPA (DHA - 200 mg w kapsułce i EPA - 400 mg w kapsułce).
  • gwaratowana najwyższa skuteczność wchłaniania
  • preparat nie jest obciążony obecnością szkodliwych substancji, takich jak np. metale ciężkie
  • nie zawiera też pozostałości antybiotyków i hormonów, które mogą występować w olejach z niektórych ryb hodowlanych
  • proces destylacji molekularnej zapewnia najwyższą czystość i jakość preparatu bogatego w  kwasy omega-3- o najwyższej bioaktywności.
  • preparat EnzOmega®MSE zawiera niezbędną witaminę E- naturalny antyoksydant chroniący nienasycone kwasy tłuszczowe przed działaniem wolnych rodników.
  • zgodnie z danymi Niemieckiego Towarzystwa ds. Odżywiania i Amerykańskiego Instytutu Medycznego, preparat EnzOmega®MSE zawiera dawkę kwasów omega-3 zoptymalizowaną pod względem ilościowym. Pozwala ona utrzymać właściwe proporcje kwasów tłuszczowych omega-3 do kwasów omega-6 w zakresie od 1:10 do 1:20, neutralizując tym samym niekorzystny nadmiar kwasów omega-6 w diecie.
  • Preparat tworzony zgodnie z GMP - stosowanie preparatów produkowanych zgodnie z GMP gwarantuje, że otrzymujecie Państwo określone substancje w dawkach zgodnych z informacją podaną na opakowaniu. 
Idealna proporcja EPA do DHA

Każda kapsułka preparatu EnzOmega® MSE zawiera zoptymalizowaną pod względem ilościowym porcję kwasów omega-3 w idealnej proporcji EPA i DHA (2:1), zapewniającą zachowanie równowagi biochemicznej oraz najwyższą skuteczność działania.

Destylacja molekularna i witamina E jako naturalny antyoksydant

Czystość i jakość oleju gwarantowana jest dzięki kontrolowanej procedurze oczyszczania – destylacji molekularnej, dlatego kapsułki Enzomega® MSE nie są obciążone obecnością szkodliwych substancji, jak metale ciężkie, antybiotyki czy zanieczyszczenia. Ponadto preparat zawiera witaminę E – naturalny antyoksydant chroniący nienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenieniem.

Najwyższa jakość i bezpieczeństwo EnzOmega® MSE

 Preparat to najwyższej jakości koncentrat oleju rybnego, który pozyskiwany jest z dzikich ryb zamieszkujących zimne wody dalekomorskie. Stanowi naturalne i w pełni wartościowe źródło kwasów omega-3. Najwyższa czystość oraz niezmienny skład Mitoceutyku® zagwarantowane są przez niemiecką firmę MSE dr. Franza Enzmanna. 

 





EnzOmega®MSE

zawiera koncentrat oleju rybnego pozyskiwanego z małych ryb dalekomorskich i dzięki temu wykazuje najwyższy poziom czystości.

W przeciwieństwie do olejów rybnych pochodzących z ryb hodowlanych kapsułki EnzOmega®MSE są wolne od antybiotyków, hormonów wzrostu oraz metali ciężkich.
Czystość i jakość preparatu jest zagwarantowana również dzięki efektywnej i kontrolowanej  procedurze produkcji - destylacji molekularnej.

Istotnym składnikiem preparatu EnzOmega®MSE  jest również witamina E zapobiegająca szkodliwym procesom utleniania kwasów omega-3 wewnątrz mitochondriów.

Preparaty z omega 3 mają nad rybami tę przewagę, że zawierają stałą, wystandaryzowaną ilość kwasów tłuszczowych omega 3. W wypadku ryb ilośc ta ulega znacznym wahaniom w zależności od obszaru i czasu połowu, czy gatunku ryby.

Poza tym ryby mogą zawierać substancje szkodliwe , takie jak metale cięzkie lub dioksyny.



Proporcja kwasów
omega 3 do omega 6.

Kwasy tłuszczowe omega 6 są – analogicznie do kwasów tłuszczowych omega 3 – częścią składową błon oraz substancji wyjściowych w produkcji hormonów tkankowych.

W procesach przemiany materii kwasy tłuszczowe omega 6 są poniekąd „przeciwnikami” kwasów tłuszczowych omega 3. Mogą bowiem niekorzystnie wpływać na krzepnięcie i płynność krwi w naczyniach krwionośnych.

Ponieważ obie te grupy kwasów tłuszczowych zachowują się jak „konkurenci” i do przekształcenia się w hormony tkankowe wymagają tych samych enzymów, niezwykle istotna jest właściwa proporcja kwasów tłuszczowych omega 3 do omega 6 wynosząca 1:5.

Przeważająca liczba konsumentów spożywa w rzeczywistości więcej kwasów tłuszczowych omega 6. Z tego powodu oczekiwana proporcja ulega niekorzystnej zmianie.

Nadmiar kwasów omega-6  w stosunku do kwasów omega-3 prowadzi więc do intensyfikacji stanów zapalnych, procesów aterogennych (zaburzenia w stężeniach substancji tłuszczowych we krwi zwiększające ryzyko miażdżycy) i procesów protrombotycznych (wzrost ryzyka powstawania skrzepów).

Zwiększa się też zagrożenie arytmią i zwężeniem naczyń krwionośnych oraz wzrostem tkanki tłuszczowej. Obniżony stosunek kwasów omega-3 do omega-6 w błonie komórki i jej organelli negatywnie wpływa na działanie błon i żywotność komórki.

Rola witaminy E
w preparatach z kwasami omega 3

Podobnie jak większość nienasyconych kwasów tłuszczowych także kwasy omega-3 podatne są na agresywne działanie reaktywnych form tlenu powstających w mitochondriach podczas działania łańcucha oddechowego – głównego mechanizmu energetycznego komórki.

Naturalnym antyoksydantem chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenieniem jest witamina E.

 Bez osłony przeciwutleniającej nawet optymalnie dobrane prozdrowotne dawki kwasów omega-3 mogły by przynieść szkodę zamiast spodziewanych korzyści.

 

Kiedy warto stosować kwasy omega?

  • Kwasy polecane są podczas długotrwałego stresu czy wysiłku umysłowego – kwas DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu.
  • W celu zrównoważenia diety w kwasy nienasycone przy zbyt wysokiej podaży kwasów nasyconych.
  • Kwas DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia.
  • By wspierać prawidłową pracę serca – ze względu na obecność kwasu eikozapentaenowego (EPA) i kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
  • Podczas uzupełniania diety niskokalorycznej, przy niskiej konsumpcji ryb, odżywianiu z przewagą pokarmów typu Fastfood, oraz przy diecie bogatej w węglowodany proste.

Dlaczego EnzOmega® MSE?

  • Doskonała jakość preparatu gwarantowana jest przez niemiecką firmę MSE dr. Franza Enzmanna, która od ponad 50 lat jest wiodącym producentem suplementów diety w Niemczech.
  • EnzOmega®MSE to najwyższej jakości koncentrat oleju rybnego, który pozyskiwany jest z dzikich ryb zamieszkujących zimne wody dalekomorskie, będący źródłem bezcennych kwasów tłuszczowych omega 3. W przeciwieństwie do olejów rybnych pochodzących z ryb hodowlanych, kapsułki Enzomega® MSE są wolne od antybiotyków i hormonów wzrostu.
  • Preparat stanowi naturalne i w pełni wartościowe źródło kwasów omega-3 – zawiera ich stałą, wystandaryzowaną ilość.
  • Zastosowana w preparacie idealna proporcja EPA do DHA (2:1) w jednej kapsułce gwarantuje najwyższą skuteczność działania kwasów tłuszczowych omega-3.
  • EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, DHA wspomaga prawidłowe funkcjonowanie mózgu oraz wspiera utrzymanie prawidłowego widzenia.
  • Czystość i jakość oleju rybnego gwarantowana jest dzięki kontrolowanej procedurze oczyszczania – destylacji molekularnej.
  • EnzOmega® MSE zawiera witaminę E – naturalny antyoksydant chroniący nienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenieniem.
  • Preparat został utworzony zgodnie z zasadami GMP – gwarancja najwyższej jakości i czystości produktu, jest produktem bezglutenowym, nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy, soi, drożdży, substancji konserwujących, sztucznych barwników i aromatów.

Najwyższa jakość kwasów tłuszczowych

  • Źródłem pochodzenia kwasów omega-3 są zarówno oleje roślinne, jak i zwierzęce. W przypadku wsparcia pracy serca i prawidłowego widzenia badania kliniczne potwierdziły korzystne działanie długołańcuchowych kwasów omega-3 pochodzących z ryb, w tym kwasów EPA i DHA. Optymalnym źródłem omega-3 są oleje pochodzące z drobnych, dzikich rybek (anchois i sardynek), z zimnych wód dalekomorskich, ponieważ pochodzą one z całkowicie naturalnego otoczenia i dzięki temu nie zawierają śladów antybiotyków czy hormonów wzrostu.

    Niezwykle istotna jest także właściwa proporcja kwasów tłuszczowych omega 3 do omega 6 wynosząca 1:5. Ponieważ współcześnie kwasy omega 6 dostarczane są w dużych ilościach z dietą, warto uzupełniać kwasy omega 3.
  • Koncentracja - W badaniach klinicznych stosowano w większości stężenie 1,0 – 3,0 EPA i DHA / d, tak by koncentracja była jak najwyższa, jednocześnie liczba stosowanych kapsułek była jak najmniejsza, przy jak najniższych kosztach terapii. Decydującą jest jednak koncentracja EPA i DHA w jednej kapsułce, a nie zawartość oleju rybnego czy całkowita ilość kwasów tłuszczowych omega 3.
  • Stopień czystości - Stosowanie zanieczyszczonych olejów rybich, które zawierają zarówno rtęć, jak i inne substancje toksyczne prowadzi do wystąpienia całego spektrum skutków ubocznych w organizmie.