Biontech Jonizator wody BTM-3000,

Jonizator Biontech BTM-3000

Exklusywny przenośny jonizator  domowy w którym za pomocą elektrolizy wody, wytwarzana jest woda zjonizowana zasadowa i woda kwasowa.
Jedyny przenośny jonizator na rynku który posiada dwie elektrody z tytanu pokryte platyną.

  • Watch the product:
  • Legg til produktomtale:
  • Produsent: Biontech
  • Tilgjengelighet: Jest Jest
  • Nettopris: €368,99 €453,86
  • szt.
  • Buy now, pay in 30 days.
  • Fast Blik payments.

Jonizator Biontech BTM-3000

Exklusywny przenośny jonizator  domowy w którym za pomocą elektrolizy wody, wytwarzana jest woda zjonizowana zasadowa i woda kwasowa.
Jedyny przenośny jonizator na rynku który posiada dwie elektrody z tytanu pokryte platyną.

BEZ DODATKOWYCH KOSZTÓW EKPLOATACYJNYCH!
Jonizator posiada na stałe wbudowaną membranę której nie trzeba nigdy wymieniać jak w radycyjnych jonizatorach naczyniowych.

Co to jest jonizator wody i w jakim celu się go stosuje?
Woda zjonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, dzielą cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której skupiają się jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której skupiają się jony wodorowe H +.
H2O H+ + OH
W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której skupiają się ujemne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której skupiają się dodatnie jony wodorowe H +. Alkaliczne lub kwasowe otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia

 

WŁAŚCIWOŚCI WODY ZJONIZOWANEJ

Własciwosci wody zjonizowanej charakteryzuja dwa parametry: ORP- potencjał oksydacyjno
redukcyjny i pH - wskaznik charakteryzujacy stężenie jonów wodorowych.
ORP charakteryzuje sie ładunkiem dodatnim lub ujemnym (mV), który uzyskuje woda zjonizowana (WA -, WK +).
Wartosci skali pH zawarte sa w przedziale od 0 do 14 jednostek. Woda pitna neutralna ma pH ok. 7,0.
PH wody alkalicznej sporzadzonej przy pomocy jonizatora może wynosic od 8,0 do 11,0 (im wyższa iczba, tym bardziej alkaliczna jest woda), a wody kwasowej - od 6 do 2,4 (im mniejsza jest liczba, tym woda jest bardziej kwasna).
Woda alkaliczna (WA) - to miekka, bezwonna woda o smaku deszczówki. Jest to naturalny
stymulator.
Woda kwasowa (WK) - to woda o smaku kwasnym, z typowym zapachem kwasu i ze słabym
zapachem chloru. Jest naturalnym srodkiem bakteriobójczy.


W dzisiejszych czasach coraz więcej młodych ludzi choruje na dolegliwości wieku podeszłego, ludzie w różnym wieku cierpią na róznego rodzaju schorzenia.
Większość z tych chorób mają wspólną przyczynę: naruszenie równowagi kwasowo-alkalicznej organizmu człowieka, czego skutkiem staje się zakwaszenie organizmu.


Zanieczyszczone środowisko, złe nawyki żywieniowe, życie w stresie pogarszają przemianę i przyswajenie materii. Organizm stara się zneutralizować i usunąć kwasy nagromadzone w procesie przemiany materii, do tego celu musimy dostarczyć z jedzeniem i piciem niezbędną ilość minerałów alkalicznych takich jak: potas, sód, wapno i magnez.
Niedobór tych minerałów powoduje zakwaszanie organizmu i co za tym idzie szybsze starzenie się organizmu i problemy zdrowodtne m.in:
  • -nadwaga będąca często wynikiem gormadzenia nieusuniętych pozostałości    kwasowych (utwardzone nieczystości kwasowe- to cholesterol, kamienie nerkowe, siarczany, fosforany)
  • - pozostałości kwasowe w naczyniach krwionośnych powodują "oblepianie ścianek tętnic, utrudniając przepływ krwi, wywołując  choroby serca, miażdżycę

Jak zatrzymać zakwaszanie organizmu?

W celu zmiejszenia kumulacji nieczystości kwasowych należy pić jonizowaną wodę alkaiczną, woda zjonizowana ułatwia skrablanie pozostałości kwasowych i wydalanie poprzez nerki.


Organizm ludzki składa się w 90% z wody, z upływem lat wody w organizmie jest coraz mniej w następstwie czego człowiek się starzeje.
Od tego ile i jakiej wody pijemy, bezpośrednio zależy nasze zdrowie!
Woda  jonizowana  staje się podobna do płynów ustrojowych, wytwarza ona siły witalne organizmu, oddziąływuje zapobiegawczo, oraz pomaga zwalczać róznego typu zachorowania.


ZALETY WODY ALKALICZNEJ
1. Przeciwutleniacz naturalny
NEGATYWNY ORP (-788 …- 1122 mV) – oznacza, ze w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników.
Jak wiadomo, rodniki wolne – to cząsteczki, którym brakuje jednego elektronu. Są to nadtlenki, cząsteczki tlenu bez jednego elektronu, etc. W organizmie wynikają one naturalnie, w procesie reakcji metabolicznych. Pewna ilość wolnych rodników w organizmie jest niezbędna. Chronią oni organizm od bakterii, wirusów, niszczy komórki zwyrodniałe. Problemy zaczynają się wtedy, kiedy powstaje nadmiar wolnych rodników. Wolne rodniki, w celu uzyskania brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki organizmu, a tym samym naruszają normalną działalność poszczególnych komórek i naczyń oraz powoduje różne choroby. Mogą rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują rozwój patologicznego raka i innych chorób.
Pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są zabierane przez rodniki wolne. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody alkalicznej są chronione komórki zdrowe, wzmacniany system odpornościowy organizmu.

2. Alkalizuje organizm
ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,77 – 11,82 najbardziej odpowiada parametrom środowiska wewnętrznego organizmu. Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie rośnięcia i rozwoju organizmu, on kwaśnieje. Zasadowość krwi zmniejsza się, zgromadzenia pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością i płynami.
W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa, oprócz jonów hydroksylowych znajduje się także wymagane do neutralizacji pozostałości kwasowych jony metali alkalicznych (wapnia, magnezu, potasu, sodu), które organizm absorbuje najlepiej. W wodzie nie ma jonów rozpuszczonych soli kwaśnych (chloru, siarki, fosforu, etc.), które pozostają w wodzie kwaśnej. Dlatego, codziennie pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje wystarczającą ilości minerałów alkalicznych, utrzymywane jest alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na choroby

 

3. Bezpośrednie absorbowanie
MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego, woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne (organizm nie potrzebuje energii dodatkowej!). Woda z takimi właściwościami znacznie lepiej penetruje tkanki, usuwa z jelita nagromadzone toksyny, nasyca komórki wodą, rozpuszcza najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie neutralizuje i skrapla zakumulowane pozostałości kwasowe, które potem są łatwo usuwane poprzez nerki.
 

4. Bardziej ciekła
MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew – to nawet 90 % wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne, ponieważ organizmowi kwaśniejąc, krew zagęszcza się, zakłóca się krążenie krwi, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi. Pijąc wodę alkaliczną, krew naturalnie staje się bardziej ciekłą.
 

5. Więcej tlenu
ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują negatywne jony OH-, tj. w wodzie jest jedyny atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego, pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne wiedząc, ze rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii odbywają się w środowisku z niską zawartością tlenu.
 




Budowa jonizatora



 
 
 
Dane techniczne:

Nazwa Produktu Jonizator Wody Naczyniowy Biontech BTM-3000
Model BTM-3000
Klasa i typ zabezpieczeń Klasa 2, Sprzęt Typu B
Zasilanie Znamionowe AC 220 - 240V 50Hz
Zasilanie wody Zalanie zbiornika wodą 4 litry
Obudowa (wymiary) 250x270x180 (szer x wys x gł)
Waga ok. 3 kg
Ciśnienie wody -
Temperatura pracy

5 ~ 30°C   (41 ~ 86°F)

Urządzenia ochronne Zabezpieczenie przed przegrzaniem
ELEKTROLIZA  
Metoda Zakres PH, ORP Elektroliza ciągła  Zakres PH od 2,5 do 11,5 po dodaniu 2g soli lub od 5,5 do 9,5 bez dodtku soli Czas pracy ok 25 min.
ORP -700 do +900
Wydajność Naczynie ogólne 4 litry (2l woda jonizowana, 2l woda kwasowa)
Zakres czasowy 1-30 min
Czyszczenie Reczne
Elektrody 2 elektrody - lite płyty tytanowe (czystość 99,99%), wymiary każdej płyty 50 x 150 mm,  pokryte platyną o warstwie  0,6 µm 
   
POZOSTAŁE DANE  

Certyfikaty CE, RosH, KFDA, TUV, ISO
Gwarancja 24 msc.
Dystrybucja/serwis w Polsce

Produkcja
GREKOS - Polska

Biontech Korea