EKO Probiotyk Joy Day z formułą AKG po antybiotykach – SUPLEMENT DIETY

EKO Probiotyk Joy Day z formułą AKG po antybiotykach – SUPLEMENT DIETY

  • Cena bez DPH: €0,00 €0,00
  • szt.
    Out of stock
  • Buy now, pay in 30 days.
  • Fast Blik payments.

EKO Probiotyk Joy Day z formułą AKG po antybiotykach – SUPLEMENT DIETY

Suplementacja probiotyczna

 

żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych w formie płynnej

 

biofunkcjonalne postbiotyki

 

ekstrakt z fermentowanych, ekologicznych składników roślinnych

 

bioaktywne składniki pochodzące z surowców roślinnych

 

kwas alfa-ketoglutarowy pozyskiwany naturalnie na drodze mikrobiologicznej

Zalecany w suplementacji probiotycznej dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych będących w trakcie i po stosowaniu antybiotyków. Zawiera ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych, w tym aceroli i mąki z topinamburu. Zalecany do stosowania w celu przywrócenia równowagi mikrobiologicznej jelit, zaburzonej po stosowaniu antybiotyków oraz wsparcia odporności i ochrony przed zakażeniami bakteryjnymi.

Kompleksowe wsparcie dla osób w tracie i po stosowaniu antybiotyków.

Dzienna porcja dostarcza:

3 mld żywych i aktywnych bakterii probiotycznych.
Butelka 500 ml zawiera ok. 33 porcje.

 

Utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit

Żywe szczepy bakterii probiotycznych wspomagają zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit i zapobiegają powstawaniu zaburzeń mikrobioty jelitowej w wyniku m.in. stosowania antybiotyków, nieprawidłowego sposobu żywienia oraz narażenia na czynniki stresowe.

 

Element bariery jelitowej

Bakterie probiotyczne stanowią jeden z ważnych elementów bariery jelitowej, chroniącej nas przed przenikaniem do krwioobiegu szkodliwych dla zdrowia toksyn pochodzących z żywności oraz metabolitów mikroorganizmów patogennych, aktywujących układ odpornościowy

 

Zmniejszenie stresu oksydacyjnego organizmu

Drobnoustroje probiotyczne oraz wytwarzane przez nie postbiotyki wykazują w organizmie działanie przeciwutleniające. Stanowią tym samym ochronę komórek i tkanek przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych, które wiązane jest z występowaniem licznych chorób cywilizacyjnych.

 

Wsparcie pracy układu nerwowego

Coraz więcej badań potwierdza związek mikrobioty jelitowej z układem nerwowym. Mikrobiom stanowi jeden z kluczowych elementów osi jelitowo-mózgowej, wpływając na uwalnianie neuroprzekaźników i funkcjonowanie układu nerwowego.

 

Zapobieganie występowaniu zaburzeń jelitowych

Profilaktyka i suplementacja probiotyczna może zapobiegać występowaniu licznych zaburzeń jelitowych m.in. poprzez regulację perystaltyki jelit. Probiotyki stosowane są w zapobieganiu biegunkom czynnościowym, zaparciom oraz wzdęciom, a także niestrawności.

 

Wsparcie układu odpornościowego

Mikrobiom jelitowy pełni istotną rolę w kształtowaniu odpowiedzi układu odpornościowego. Moduluje rozwój układu immunologicznego, różnicowanie jego komórek i wykazuje zdolność korygowania nieprawidłowości pracy układu odpornościowego, polegającą na wzmacnianiu siły działania lub łagodzeniu jego nadmiernej reakcji.

 

Składniki

Składniki ekologiczne: Zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 1×10^8 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych surowców roślinnych 20% [w tym: owoce aceroli (35%), mąka z topinamburu (20%), korzeń lucuma (15%), pestki z granatu (10%), maitake (10%), korzeń imbiru (10%)], kwas alfa-ketoglutarowy pozyskiwany naturalnie na drodze mikrobiologicznej (0,75%).

Suplement diety został wytworzony w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), Lactobacillus acidophilus LA O2 (DSM 21717), Lactobacillus helveticus ATB-LHS906 (LMG 26307), Lactobacillus jensenii 1 (CNCM I-3219), Bifidobacterium animalis ssp. lactis BS 01 (LMG P-21384), Streptococcus thermophilus FP4 (DSM 18616), Streptococcus salivarius sp. thermophilus LMG 21908 P.

 

Zalety stosowania

3 miliardy bakterii probiotycznych w dziennej porcji.
Dzienna porcja dostarcza 225 mg kwasu α-ketoglutarowego pozyskiwanego naturalnie na drodze mikrobiologicznej.
Przywrócenie równowagi mikrobiologicznej jelit.
Uzupełnienie diety w składniki bioaktywne obecne w ekstrakcie z aceroli i mąki z topinamburu.
Kompleksowe wsparcie organizmu w trakcie oraz po stosowaniu antybiotyków.

Innowacyjna kompozycja specjalnie dobranych żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych, dodatków roślinnych i AKG (kwas alfa-ketoglutarowy). Charakteryzuje się świeżym aromatem i orzeźwiającym smakiem.

Produkt: BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRÓW I SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH, ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY, NIEKLAROWANY, NIEPASTERYZOWANY.

AKG występuje naturalnie w organizmie człowieka. AKG jest związkiem pośrednim w jednym z najważniejszych szlaków metabolicznych zachodzących w organizmie – cyklu Krebsa. Ma bezpośredni wpływ na metabolizm składników odżywczych w komórkach organizmu. Suplement diety zawiera AKG pozyskiwany naturalnie na drodze mikrobiologicznej.
Żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych stanowią uzupełnienie mikrobioty jelitowej człowieka i pozytywnie wpływają na jej równowagę mikrobiologiczną.

Dla kogo?

Suplement diety przeznaczony jest dla osób w trakcie i po stosowaniu antybiotyków, dla dorosłych, osób starszych, dzieci powyżej 3. roku życia, odpowiedni dla wegan, wegetarian, diabetyków, osób nie tolerujących glutenu i laktozy.

 

Kiedy stosować?

Suplement diety przeznaczony do spożycia 2-3 razy dziennie podczas posiłków.

Dorośli: 15 ml (1 łyżka) 2 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju. Przed otwarciem butelki, zawartość zdecydowanie wymieszać.

Przechowywanie: Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.

Uwagi: Barwa i smak suplementu mogą różnić się w zależności od użytych odmian składników roślinnych. Kwasowość, osad na dnie butelki oraz gazy i biały nalot na powierzchni są naturalnym efektem procesu fermentacji. Funkcję naturalnego konserwantu pełnią zawarte w suplemencie biofunkcjonalne postbiotyki, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.

Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.