EKO Koncentrat napoju probiotycznego ProbioSport

EKO Koncentrat napoju probiotycznego ProbioSport

  • Watch the product:
  • Aggiungere recensione.:
  • Produttore: Living Food
  • Disponibilità: Nessuno Nessuno
  • Prezzo netto: €0,00 €0,00
  • szt.
    Non disponibile
  • Acquista ora, paga tra 30 giorni.
  • Pagamenti veloci con Blik.

EKO Koncentrat napoju probiotycznego ProbioSport

Profilaktyka probiotyczna

 

żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych w formie płynnej

 

biofunkcjonalne postbiotyki

 

ekstrakt z fermentowanych, ekologicznych składników roślinnych

 

bioaktywne składniki pochodzące z surowców roślinnych

Owoce dzikiej róży, liście jeżyny, liście czarnej porzeczki i ziele rdestu, są bogate w składniki bioaktywne, którym przypisuje się właściwości wspomagające układ odpornościowy. Specjalnie dobrane szczepy żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych wraz z odpowiednio wyselekcjonowanymi składnikami roślinnymi wspiera regenerację organizmu po nadmiernym wysiłku fizycznym i psychicznym.

Dzienna porcja dostarcza:

600 mln żywych i aktywnych bakterii probiotycznych.
Butelka 500 ml zawiera ok. 50 porcji.

 

Utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit

Żywe szczepy bakterii probiotycznych wspomagają zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit i zapobiegają powstawaniu zaburzeń mikrobioty jelitowej w wyniku m.in. stosowania antybiotyków, nieprawidłowego sposobu żywienia oraz narażenia na czynniki stresowe.

 

Element bariery jelitowej

Bakterie probiotyczne stanowią jeden z ważnych elementów bariery jelitowej, chroniącej nas przed przenikaniem do krwioobiegu szkodliwych dla zdrowia toksyn pochodzących z żywności oraz metabolitów mikroorganizmów patogennych, aktywujących układ odpornościowy

 

Zmniejszenie stresu oksydacyjnego organizmu

Drobnoustroje probiotyczne oraz wytwarzane przez nie postbiotyki wykazują w organizmie działanie przeciwutleniające. Stanowią tym samym ochronę komórek i tkanek przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych, które wiązane jest z występowaniem licznych chorób cywilizacyjnych.

 

Wsparcie pracy układu nerwowego

Coraz więcej badań potwierdza związek mikrobioty jelitowej z układem nerwowym. Mikrobiom stanowi jeden z kluczowych elementów osi jelitowo-mózgowej, wpływając na uwalnianie neuroprzekaźników i funkcjonowanie układu nerwowego.

 

Zapobieganie występowaniu zaburzeń jelitowych

Profilaktyka i suplementacja probiotyczna może zapobiegać występowaniu licznych zaburzeń jelitowych m.in. poprzez regulację perystaltyki jelit. Probiotyki stosowane są w zapobieganiu biegunkom czynnościowym, zaparciom oraz wzdęciom, a także niestrawności.

 

Wsparcie układu odpornościowego

Mikrobiom jelitowy pełni istotną rolę w kształtowaniu odpowiedzi układu odpornościowego. Moduluje rozwój układu immunologicznego, różnicowanie jego komórek i wykazuje zdolność korygowania nieprawidłowości pracy układu odpornościowego, polegającą na wzmacnianiu siły działania lub łagodzeniu jego nadmiernej reakcji.

Wspomaganie regeneracji potreningowej

Probiotyki działają ochronnie na organizm narażony na wzmożony wysiłek fizyczny i psychiczny. Wspomagają układ odpornościowy i redukują stan zapalny, przez co wpływają na skrócenie czasu regeneracji potreningowej. Wspomagają przyswajanie składników odżywczych niezbędnych dla intensywnie pracujących mięśni.

 

Składniki

Składniki ekologiczne:

Zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym: owoce dzikiej róży (25%), liście jeżyny (25%), liście czarnej porzeczki (25%), ziele rdestu (25%)].

Koncentrat jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 06, L. acidophilus LA 02, L. casei LC03, L. plantarum LP 09, L. pentosus LPS 01, L. reuteri LRE 02, L. paracasei LPC 00, Bifidobacterium breve BR 03, B. animalis ssp. lactis BS 01, B. bifidum BB 01, B. longum BL 03, B. longum W11, Streptococcus thermophilus FP 4.

 

Zalety stosowania

600 milionów bakterii probiotycznych w dziennej porcji.
Pozytywny wpływ na zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit.
Uzupełnienie diety w składniki bioaktywne obecne w ekstrakcie z owoców dzikiej róży, liści jeżyny, czarnej porzeczki i ziela rdestu.
Wsparcie regeneracji organizmu podczas nadmiernego wysiłku fizycznego i psychicznego.
Wygodne porcjowanie, dzienna porcja skoncentrowana w małej ilości płynu.

Bezalkoholowy, probiotyczny koncentrat napoju z fermentacji ziołowo-owocowej o świeżym aromacie i naturalnym, orzeźwiającym smaku.

Produkt: BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRÓW I SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH, ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY, NIEKLAROWANY, NIEPASTERYZOWANY.

Żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych stanowią uzupełnienie mikrobioty jelitowej człowieka i pozytywnie wpływają na jej równowagę mikrobiologiczną. Zachowanie ich odpowiednio wysokiej liczebności w przewodzie pokarmowym jest szczególnie ważne w czasie wzmożonego wysiłku fizycznego i psychicznego.

Dla kogo?

Produkt przeznaczony jest dla aktywnych fizycznie osób dorosłych, odpowiedni dla wegan, wegetarian, diabetyków, osób nie tolerujących glutenu i laktozy.

 

Kiedy stosować?

Zalecany do spożycia jako element codziennej, zrównoważonej diety 3 razy dziennie podczas posiłków.

Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju. Przed otwarciem butelki, zawartość zdecydowanie wymieszać.

Przechowywanie: Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.

Uwagi: Barwa i smak koncentratu mogą różnić się w zależności od użytych odmian składników roślinnych. Kwasowość, osad na dnie butelki oraz gazy i biały nalot na powierzchni są naturalnym efektem procesu fermentacji. Funkcję naturalnego konserwantu pełnią zawarte w koncentracie biofunkcjonalne postbiotyki, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.