GABA, lub inaczej kwas gamma-aminomasłowy zaliczany jest do neuroprzekaźników, czyli związków chemicznych, które przenoszą sygnały pomiędzy neuronami w mózgu i układzie nerwowym.
Ludzki organizm posiada rozległą sieć nerwów, które wysyłają i odbierają sygnały elektryczne z komórek nerwowych i ich komórek docelowych w całym ciele. Nasz układ nerwowy kontroluje wszystko – od mięśni, po funkcje narządów. Nerwy zaangażowane są nawet w nasze samopoczucie, czy to, jak myślimy. Ta stała wymiana informacji, zachodząca w układzie nerwowym, jest niezbędna do optymalnego funkcjonowania organizmu, a umożliwiają ją właśnie neuroprzekaźniki, takie jak GABA.
GABA występuje naturalnie w niewielkich ilościach w niektórych produktach spożywczych, takich jak zielona herbata, soja czy brązowy ryż.
Składnik aktywny |
1 kapsułka |
Bacillus coagulans (LactoSpore®) GABA (kwas gamma-aminomasłowy) |
2 mld CFU
250 mg
|
Zalecane spożycie: 1 kapsułka raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody po posiłku.
Składniki: GABA (kwas gamma-aminomasłowy), nośnik: maltodekstryna, zarodniki bakterii probiotycznych Bacillus coagulans MTCC 5856 (LactoSpore®). Skład kapsułki: celuloza roślinna.
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa. Wyprodukowano w UE. Masa netto: 28,4 g.
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Wizualizacja może różnić się od opakowania rzeczywistego.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/09/21/SD/43D345