Probiotyk Joy Day – Ashwagandha

Probiotyk Joy Day – Ashwagandha

  • Watch the product:
  • Přidat recenzi:
  • Výrobce: Living Food
  • Dostupnost: Jest Jest
  • Cena bez DPH: €16,89 €17,73
  • szt.
  • Buy now, pay in 30 days.
  • Fast Blik payments.

Probiotyk Joy Day – Ashwagandha

 

Stosowanie probiotyku Joy Day Ashwagandha wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z ashwagandhy wykazują działanie antystresowe i uspokajające. Zalecana podczas intensywnej pracy umysłowej oraz ekspozycji na stres.

  • najbardziej naturalny probiotyk na rynku
  • zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
  • 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
  • 1,2 mld bakterii probiotycznych w dziennej porcji
  • probiotyk w formie płynnej 500 ml
  • 40% ekstraktu z ekologicznej i fermentowanej ashwagandhy
  • silne działanie adaptogenne

Dlaczego warto stosować?

 
  • bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
  • chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
  • zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
  • zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
  • wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
  • stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
  • ułatwia oczyszczanie organizmu z toksyn
  • wspiera pracę układu nerwowego
  • redukuje stres i poprawia jakość snu
  • działa antydepresyjnie
 

Skład

 
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.
 
Probiotyk Joy Day Ashwagandha pozyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym:  Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
 
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanego korzenia ashwagandhy (40%)

 

Dla kogo?

 
Probiotyk Joy Day Ashwagandha zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety dedykowany dla osób dorosłych oraz młodzieży. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z surowców roślinnych polecamy szczególnie osobom, które chcą zadbać o układ nerwowy i zredukować stres.
 
 

 

Jak stosować probiotyk Joy Day Ashwagandha?

 
Dorośli i osoby starsze: około 40 ml na dobę (4 łyżki) rozcieńczone w 100 ml dowolnego, chłodnego napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
 
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
 
 

 

Warunki przechowywania

 
Probiotyk należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.