Uwaga! Zawarty w pestkach moreli kwas cyjanowodorowy może prowadzić do zatruć. Zalecana przez UE dzienna dopuszczalna ilość pestek, które można spożyć bez nieprzyjemnych efektów ubocznych wynosi 2-3 sztuki.
Kraj pochodzenia: Grecja
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergiczna:
Ze względu na konfekcjonowanie przez firmę Tar-Groch-Fil rozmaitych produktów na terenie jednego zakładu produkt może zawierać śladowe ilości: sezamu, migdałów, glutenu, dwutlenku siarki, różnych orzechów.
Pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Są bogatym źródłem minerałów, zwłaszcza magnezu. Oprócz witaminy B17 zawierają sporo witamin A, E, B15, B6 i B1 oraz niezbędne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe. Jądra pestek są znane od wieków, w chińskiej medycynie ludowej stosowane przy problemach oddechowych, niestrawności, wysokim ciśnieniu krwi i schorzeniach stawów.
Jak ze wszystkim, tak i z pestkami moreli nie należy przesadzać.
Więcej na temat działania pestek prosimy szukać w internecie
PROSIMY NIE ŁAYCZYĆ W JEDNYM ZAMÓWIENIU INNYCH PRODUKTÓW Z PO ZA KATEGORII "ZIOŁA SYPKIE"