Kompleksowa ochrona śluzówki układu trawiennego i jelit. Regulacja mikroflory jelit
Molkur® Bauchtropfen jest preparatem w 100% naturalnym i przyjaznym organizmowi, wyprodukowanym na bazie koncentratu serwatki z najwyższej jakości mleka. Preparat ma kompleksowy skład. Zawiera racemiczny kwas mlekowy, kwas orotowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, mikroelementy oraz biokatalizatory.
Preparat produkowany jest na podstawie oryginalnej, tradycyjnej i opatentowanej receptury, która powstała w 1923 roku. Koncentrat serwatki zawiera wiele ważnych składników mleka (przede wszystkim racemiczny kwas mlekowy), a stężona konsystencja (koncentrat) tych komponentów pozytywnie wspiera funkcjonowanie organizmu.
Preparaty stanowiące ofertę firmy Mito-Pharma® produkowane są w Niemczech i Szwajcarii z zachowaniem najwyższych standardów farmaceutycznych GMP (zasada dobrej praktyki produkcyjnej). Formuła preparatu Molkur® powstała na bazie ponad 90 lat badań i praktyki, na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury dr. Sandersa, co gwarantuje zachowanie najwyższej czystości, jakości, a także niezmienności jego składu.
- 100 % naturalny produkt
- bez glutenu
- bez GMO
- bez kazeiny
- bez histaminy
-działanie probiotyczne i prebiatyczne
MOLKUR® jest koncentratem serwatki, wyprodukowanym na podstawie oryginalnej
i opatentowanej receptury dr Sandersa, którego naturalne działanie i skuteczność oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania.
Podstawowym zadaniem MOLKUR® jest ochrona śluzówek jamy ustnej, żołądka
i jelit oraz tworzenie środowiska do rozwoju i utrzymania prawidłowej flory bakteryjnej w jelitach.
MOLKUR® jest w 100 % naturalnym i przyjaznym organizmowi preparatem na bazie koncentratu serwatki, bogatym w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy. Tworzona dzięki niemu, sprawna i zdrowa flora jelitowa skutecznie wspiera oczyszczanie organizmu z niestrawionych resztek pokarmowych oraz chroni organizm przed szkodliwymi dla zdrowia bakteriami (sprawuje funkcję ochronną organizmu). Innymi słowy: sprawna i zdrowa flora jelitowa gwarantuje prawidłowo działający system odpornościowy organizmu.
Ze względu na wysoką jakość i naturalne pochodzenie, preparat może być stosowany długotrwale i w każdym wieku.
Działanie MOLKUR® opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak:
• Kwas mlekowy racemiczny (racemat) – wspomaga procesy regeneracji nabłonków przewodu pokarmowego, zapobiega niestrawności, wykazuje właściwości prebiotyczne
i probiotyczne.
• Witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, B13, B5) – są odpowiedzialne przede wszystkim za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego- (łagodzą napięcie nerwowe, poprawiają nastrój i sprawność intelektualną.
• Witamina B1 (tiamina) - wspomaga pracę układu sercowo naczyniowego, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i funkcjonowanie metabolizmu energetycznego.
• Witamina B2 (ryboflawina ) – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, pomaga w prawidłowym utrzymaniu błon śluzowych, w prawidłowym utrzymaniu stanu czerwonych krwinek i metabolizmu żelaza, pomaga w utrzymaniu w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
• Witamina B3 (niacyna, witamina PP) – bierze udział w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, metabolizmu energetycznego, pomaga zachować zdrową skórę.
• Witamina B5 (kwas pantotenowy) – bierze udział w przemianach związanych z gospodarką energetyczną w organizmie, m.in. w syntezie kwasów tłuszczowych, ponadto uczestniczy w syntezie cholesterolu, hormonów sterydowych, witaminy A i D i niektórych neuroprzekaźników. Wspiera utrzymanie sprawności umysłowej na prawidłowym poziomie.
• Witamina B6 (pirydoksyna) – pomaga w prawidłowej syntezie cysteiny. Pomaga
w prawidłowym metabolizmie energetycznym oraz w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny. Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu białka
i glikogenu. Wspiera funkcjonowaniu układu odpornościowego.
• Witamina B13 (kwas orotowy) – ułatwia metabolizm kwasu foliowego i witaminy B12 (opóźnia procesy starzenia). Reguluje funkcje trawienne.
• Mineralne składniki odżywcze:
– pierwiastki śladowe (mangan, miedz, cynk, kobalt),
– minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan)
Mineralne składniki odżywcze pełnią funkcje regulacyjne wszystkich procesów życiowych organizmu. Biorą udział w reakcjach z białkami, lipidami i witaminami
w tworzeniu związków hormonalnych i enzymów. Tworzą związki umożliwiające przewodnictwo nerwowe, procesy psychiczne i fizyczne.
• Biokatalizatory – substancje, które regulują przebieg wszystkich procesów biologicznych zachodzących w organizmie. Dzielą się na: witaminy, hormony i enzymy.
• reguluje system odpornościowy w dwojaki sposób:
niweluje nadaktywność immunologiczną ( tak jak w przypadku alergii) oraz
podnosi aktywność immunologiczną ( tak jak w przypadku infekcji).
• zwiększa odporności śluzówek na substancje alergenne
• wspiera przemiany metabolizmu komórkowego śluzówek
• obniża ryzyko stanów zapalnych
• zwiększa przyswajalność mikroelementów
• wspiera ruchliwość i ukrwienie jelit
MOLKUR® Bauchtropfen to preparat zawierajacy racemiczny kwas mlekowy, kwas ortowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, biokatalizatory.
Produkt jest przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki mleka krowiego, zawierającej kwas mlekowy. MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być przyjmowany równocześnie z mlekiem, gdyż może to doprowadzić to do niestrawności. W przypadku dyskomfortu po przyjęciu MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI należy wypić szklankę ciepłej wody.
MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być stosowany, gdy występuje nietolerancja na białko mleka (laktozę) oraz przy galaktozemii (rzadka choroba genetyczna, polegająca na nietolerancji galaktozy).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Nie stosować u osób uczulonych na składniki preparatu.
MOLKUR® Kapsułki jest preparatem w 100% naturalnym, koncentratem wyprodukowanym na podstawie tradycyjnej receptury opracowanej w 1923 roku przez założyciela firmy Galactopharm Dr. Sandresa GmbH & Co.KG.
SPOSÓB UŻYCIA
Składniki: koncentrat serwatki mleka krowiego (skoncentrowany kwas mlekowy)
Zalecana dzienna porcja: 90 kropli (4,6 ml/6,75g).
Porcja dzienna zawiera: 6,75g kwasu mlekowego.
Sposób użycia: Zażywać 3 razy dziennie (rano po przebudzeniu, w południe po posiłku i wieczorem przed spoczynkiem) po 30 kropel (1,53 ml/2,25g), możliwie bez rozcieńczenia, ewentualnie rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody lub soku.
Butelka z kroplomierzem powinna być lekko pochylona, W przypadku, gdy proces kropelkowania nie następuje od razu należy lekko popukać w dno butelki. MOLKUR® najlepiej jest przyjmować rano po przebudzeniu, w południe po posiłku i wieczorem przed spoczynkiem. MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być przyjmowany równocześnie z mlekiem, gdyż może doprowadzić to do niestrawności. W przypadku dyskomfortu po przyjęciu MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI należy wypić szklankę ciepłej wody.
MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI nie powinien być stosowany, gdy występuje nietolerancja na białko mleka (laktozę) oraz przy galaktozemii (rzadka choroba genetyczna, polegająca na nietolerancji galaktozy).
MOLKUR® w unikalny sposób łączy w jednej substancji czynnej zalety probiotyków
i prebiotyków. Dlatego też jest naturalnym wrogiem kwaśno - chwiejnych drobnoustrojów i naturalnym przyjacielem pożądanych bakterii kwasu mlekowego.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie
Prosimy nie łaczyć tych produktów tego producenta z innymi produktami w sklepie w jednym zamówieniu
Wysyłka tylko kurierem