Holistic Chaga herbata z grzyba Inonotus obliquus błyskoporek podkorowy 50g

Holistic Chaga herbata z grzyba Inonotus obliquus błyskoporek podkorowy czaga-chaga huba brzozowa czyr brzozowy

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Holistic
  • Kod producenta: HO64
  • Dostępność: Jest Jest

  • Historia ceny
  • Czas realizacji: 2-7 dni
  • Cena netto: 82,41 zł 89,00 zł
  • szt.
  • Kup teraz, zapłać za 30 dni.
  • Szybkie płatności Blik.

Holistic Chaga herbata z grzyba Inonotus obliquus błyskoporek podkorowy czaga-chaga huba brzozowa czyr brzozowy

Holistic Chaga jest herbatą wykonaną ze sproszkowanego grzyba Inonotus obliquus. Zawiera naturalne witaminy, minerały, pierwiastki śladowe, polisacharydy, kwas betulinowy, melaninę, składniki odżywcze, beta glukan, saponiny, sterole, triterpeny, dysmutaze ponadtlenkowa i kompleks aminokwasów. Chaga rośnie głównie na pniach brzozy.

Herbata Chaga ma wiele zastosowań i korzystnych właściwości dla człowieka:

  • oczyszcza i wzmacnia organizm
  • wspiera organizm w walce z bakteriami i wirusami
  • pomaga w zmniejszeniu stanów zapalnych
  • pomaga przy terapiach przeciwnowotworowych
  • pomaga obniżyć ciśnienie krwi i zwiększa ilość czerwonych krwinek oraz komórek układu odpornościowego w krwi
  • wspiera normalizacje poziomu glukozy w krwi
  • osłania przed toksynami i odtruwa wątrobę
  • pomaga w pracy układu immunologicznego
  • pomaga pozbyć się wolnych rodników

Skład: Zmielone suszone grzyby Chaga (Inonotus obliquus).

Zawartość opakowania: 50 g

Przygotowanie: Wymieszaj 2 łyżeczki od herbaty w 1 litrze gorącej wody, lub dusząc 1 łyżkę stołową Chagi w 2 litrach wody przez 5 godzin na małym ogniu pod przykryciem.

Przepisy na kreatywne wykorzystanie herbaty Chaga:

Chaga-Coco:

  • 300 ml świeżo zaparzonej herbaty Chaga
  • 1 łyżka kruszonych ziaren kakaowca
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Jako dodatek smakowy doskonale się sprawdza łyżeczka cynamonu, aby uzyskać słodszy smak możemy dodać łyżeczkę dobrego miodu lub ksylitolu.

Inga-Chaga:

  • 300 ml świeżo zaparzonej herbaty Chaga
  • 3 centymetrowy kawałek obranego i świeżego imbiru
  • Plasterek cytryny lub limonki


Chaga-Chili:

  • 300 ml świeżo zaparzonej herbaty Chaga
  • Sok z miąszu całej świeżej cytryny lub limonki
  • 1 łyżeczka mielonego chili

Jeśli lubimy słodko-ostry smak możemy dodać łyżeczkę dobrego miodu lub ksylitolu.

Chagalatte:

  • 300 ml świeżo zaparzonej herbaty Chaga
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 łyżka kruszonych ziaren kakaowca
  • 2 łyżeczki miodu
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 50 ml mleka (jeśli lubimy to może być migdałowe lub inne którego smak bardziej Wam odpowiada)


Chiachaga:

  • 300 ml świeżo zaparzonej herbaty Chaga
  • 1 łyżeczka ziaren Chia
  • 2-3 łyżeczki soku z świeżej cytryny
  • 1 łyżeczka miodu (do smaku)


Nasiona Chia należy dodać do herbaty Chaga, wymieszać i odstawić na minimum 5 minut (przy pozostawieniu na dłuszy okres czasu konsystencja będzie coraz bardziej żelowa). Dodaj resztę składników, wymieszaj i smacznego.

 

Dawkowanie: Rozpoczynamy od 1 szklanki przygotowanej herbaty (250 ml) dziennie, obserwując reakcje organizmu, stopniowo zwiększamy do 4 szklanek (1000 ml) dziennie. Zalecana dawka nie powinna zostać przekroczona. Herbata Chaga nie może być stosowana jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Uwaga! Jeśli używamy leki rozrzedzające krew (przeciwzakrzepowye) i/lub leki na cukrzyce przed spożyciem herbaty trzeba zasięgnąć porady lekarza, lub terapeuty. Kobiety w ciąży i karmiące nie powinny spożywać Chagi ponieważ wpływ na małe dzieci nie został zbadany.

Magazynowanie:  Chronić przed wilgocią, przechowywać w temperaturze nie przekraczającej pokojowej i w miejscu niedostępnym dla dzieci.

 


Prosimy nie łączyć w jednym  zamówieniu innych producentów niż Holistic