Skład:
Przeciwwskazania:
Dawkowanie:
Opakowanie: 60 kapsułek
Spirulina to preparat, który oczyści i rewelacyjnie podniesie odporność Twojego organizmu. Nie będą Ci straszne jesienne przeziębienia.
Jest to mikroskopijny, delikatny wodorost barwy niebiesko - zielonej. Występuje w klimacie suchym, ciepłym w jeziorach o dużej zawartości soli. Zbierany jest z jeziora Czinhaj w prowincji Inan w Chinach. Zawiera 65% łatwo uwalnianych białek roślinnych. Wyróżnia się wysoką zawartością naturalnych antyutleniaczy. Zawiera witaminę B12, żelazo, magnez, miedź, cynk, fosfor, selen oraz 8 aminokwasów egzogennych - dostarczanych z pokarmem (12 aminokwasów - endogennych syntetyzuje sam organizm).
Działanie:
W środkowej części Afryki, niedaleko jeziora Czad, ludność tubylcza nigdy nie choruje na te choroby, które są często obserwowane u współczesnych ludzi na innych kontynentach. Wyglądają bardzo zdrowo i prawie wszyscy są ludźmi długowiecznymi. Badając ich życie uczeni spostrzegli, że ludzie ci zawsze spożywają zielone glony rosnące w jeziorze. W języku współczesnym nazwano je Spiruliną. Roślina ta była również podstawowym elementem pożywienia legendarnych Azteków w Ameryce Południowej.
Obecnie wiele firm opracowuje swoje preparaty na bazie spiruliny. W odróżnieniu od nich "TIANSHI SPIRULINA" jest pozyskiwana z dziko rosnących mikrowodorostów (alg) z czystego ekologicznie jeziora Czinhaj z zastosowaniem nowoczesnej biotechnologii. Oprócz tego celem wzmocnienia efektu leczniczego do tabletek dodawany jest preparat Kordyceps.
Spirulina jest bogata w białko. W 100 g. preparatu zawarte jest 60-70 g łatwo przyswajalnego białka (3 x więcej niż w wieprzowinie; 2 x więcej niż w wołowinie, rybie; 1,5 x więcej niż w ziarnach soi).
Białko w preparacie Spirulina jest bardzo łatwo przyswajalne; jego współczynnik przyswajalności wynosi: 65-80% (białko z soi - 40%). Preparat zawiera 18 niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka aminokwasów, w tym 8 nie jest syntetyzowane w naszym organizmie. Spirulina zawiera również wiele makro i mikroelementów (żelazo, wapń, sód, potas, miedź, magnez, mangan, cynk, fosfor, selen), dużą ilość ß-karotenu, kwas nukleinowy, kwas rybonukleinowy, chlorofil (źródło magnezu), cholinosterazę (czynna substancja oczyszczająca organizm, stymulująca system odpornościowy, powstrzymująca rozwój komórek nowotworowych), polisacharydy, mannitol, fenol, kwas linolenowy, witaminy, enzymy i inne złożone związki biochemiczne.
1 g. Spiruliny zawiera tyle samo aktywnych składników odżywczych co 1 kg warzyw, przy czym poszczególne związki składowe zostały skomponowane w najbardziej optymalnych proporcjach, z uwzględnieniem zapotrzebowania ludzkiego organizmu.
Spirulina:
Preparaty TIANSHI otrzymały: