Zawartość jednej kapsułki: 250 mg kwasu L-askorbowego oraz 281mg L-askorbinianiu sodu, kapsułka roślinna z pullulanu.
Zalecana porcja dzienna: 1-2 kapsułki dziennie
Zawartość witaminy C w 2 kapsułkach: 1000 mg (1250% RWS*)
Najważniejsze informacje o mAG Witamina C:
Termin przydatności: 01.2024 i 02.2024
mAG Candida - 60 kapsułek
suplement diety
Dodatkowe informacje:
Składniki: mielona kora pau d'arco (LaPacho), ekstrakt z ziela piołunu, boran sodu, substancje dodatkowe: węglan wapnia, dwutlenek krzemu, glikozydy stewiolowe; kapsułka roślinna z pullulanu.
Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka dziennie, najlepiej na przed snem
Najważniejsze informacje o mAG Candida:
Pau d'arco (tabebuia impetiginosa) – antyutleniacz znany ze swoich właściwości przeciwgrzybicznych, przeciwwirusowych, przeciwbakteryjnych i przeciwpasożytniczych, a także poprawiających ogólną odporność organizmu
Bor– skuteczny w grzybicy jelita grubego spowodowanej rozrostem grzybów Candida, niezbędny dla zdrowych kości i stawów
Bylica piołun (artemisia absinthium) – działa przeciwgrzybiczo i przeciwpasożytniczo
Zalecana przy grzybicy skóry, paznokci i błon śluzowych, obniżonej odporności, problemach trawiennych, nieszczelnym jelicie, infekcjach dróg oddechowych, alergii, zmęczeniu, obniżonym nastroju, bólach stawowych itp.
Zawartość opakowania wystarcza na jednorazową 60-dniową kurację przeciwgrzybiczą. Kurację należy stosować dwa razy do roku lub w razie potrzeby częściej.
! W trakcie przyjmowania suplementu diety mAG Candida zaleca się dodatkową suplementację magnezu !
mAG CANDIDA
SUPLEMENT DIETY
PAU D’ARCO + PIOŁUN + BOR
Składniki aktywne mAG Candida to:
! W trakcie przyjmowania suplementu diety mAG Candida zaleca się dodatkową suplementację magnezu !
Bez stearynianu magnezu!
mAG Candida to suplement diety opracowany i wyprodukowany w Polsce.
CO TO JEST CANDIDA?
Drożdżaki Candida wraz z bakteriami stanowią naturalną mikroflorę naszych jelit. Candida same w sobie są neutralne dla naszego organizmu, tzn. nie są patogenami. Odżywiają się cukrami prostymi pozostałymi w jelicie grubym. W normalnych warunkach drożdżaki Candida stale konkurują o pożywienie z bakteriami, dzięki czemu utrzymuje się między nimi równowaga ilościowa. Tę równowagę łatwo można jednak zaburzyć przez nienaturalne odżywianie (konserwanty, duża podaż cukru, niewłaściwe spożywanie pokarmów itp.) oraz przyjmowanie leków. Szczególnie środki działające przeciwbakteryjnie (antybiotyki) naruszają homeostazę jelit na korzyść drożdżaków Candida, które przy braku konkurencji bakterii rozrastają się tworząc grzybnię. Grzyb w przeciwieństwie do drożdży jest dla organizmu ludzkiego patogenem. Rozrost grzybów Candida negatywnie wpływa na nasz organizm, powodując szereg dolegliwości, w pierwszej kolejności w jelitach. W następnej fazie grzyb powoduje mikrouszkodzenia w jelitach, przez które migruje po całym organizmie.
DLA KOGO SUPLEMENT DIETY mAG CANDIDA?
Suplement diety mAG Candida przeznaczony jest dla osób spożywających wysoko przetworzone pożywienie z dużą ilością cukrów prostych, przyjmujących rozmaite leki, szczególnie antybiotyki.
CZYM MOŻE SIĘ OBJAWIAĆ PRZEROST GRZYBÓW CANDIDA?
Przerost grzybów Candida może powodować m.in:
DAWKOWANIE ;
EFEKTY
Candida to suplement diety opracowany i wyprodukowany w Polsce.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie
PROSIMY NIE ŁACZYĆ W JEDNYM ZAMÓWIENIU / PRZESYŁCE Z INNYMI PRODUKTAMI
dopuszczalne jest połączenie z witaminą c buforowaną
nie wysyłamy tego produktu pocztą
tylko kurier i paczkomaty