OVOBIOVITA CorCordium 250 ml

OVOBIOVITA CorCordium 250 ml

  • Watch the product:
  • Ajouter votre opinion:
  • Fabricant: OVOBIOVITA
  • Code fabricant: 5902768992021
  • Disponibilité: Disponible Disponible
  • Prix net: €27,15 €29,32
  • szt.
  • Achetez maintenant, payez dans 30 jours.
  • Paiements rapides Blik.

OVOBIOVITA CorCordium 250 ml

 

  • Wspomaga prawidłową funkcję serca
  • Przyczynia się do wzmacniania i uszczelniania naczyń krwionośnych
  • Wspomaga ochronę organizmu przed udarem oraz zawałem
  • Wspomaga ochronę organizmu przed zatorami
  • Rozszerza naczynia wieńcowe i mózgowe
  • Stymuluje prawidłowy przepływ oraz natlenienie krwi
  • Przyczynia się do zwiększenia siły skurczowej mięśnia sercowego
  • Wspomaga stabilizację ciśnienia krwi

Ovobiovita® CorCordium to suplement diety nowej generacji. Jest oparty o unikatową technologię i recepturę stworzoną przez polskich naukowców – prof. dra hab. Tadeusza Trziszkę oraz dra Henryka Różańskiego. Preparat zawiera starannie wyselekcjonowane maceraty roślinne, ovofosfolipidy, makro- i mikroelementy oraz witaminy, łagodzące symptomy związane z dolegliwościami ze strony układu krążenia. Wspomaga prawidłową funkcję serca.

Źródło bezcennych składników odżywczych

Wszystkie składniki zawarte w Ovobiovita® CorCordium wykazują silne działanie kardioprotekcyjne regulujące i wspomagające układ sercowo-naczyniowy. Ponadto ovofosfolipidy wykazują aktywność hepatoprotekcyjną (działanie ochronne na wątrobę) oraz prokognitywne (wpływają na procesy poznawcze i pamięć). Zastosowane w preparacie Ovobiovita® CorCordium maceraty roślinne stanowią doskonałe źródło rutyny (głóg, gryka) silnego przeciwutleniacza oraz substancji wykazującej zdolność do uszczelniania naczyń krwionośnych. Jednocześnie rutyna ma działanie synergiczne z witaminą C, a także poprawia jej biodostępność.

Wspomaga układ sercowo – naczyniowy

Wykorzystany w kompozycji magnez w formie cytrynianu charakteryzuje się najwyższą biodostępnością w porównaniu z jego innymi formami. Witamina C z kwasem galusowym wykazuje znaczny efekt addytywny w zdolności do zmiatania wolnych rodników. Dodatkowo zastosowana mieszanina witaminy C i E wykazuje synergistyczne działanie ukierunkowane na zahamowanie peroksydacji lipidów (produkty reakcji utleniania lipidów często są katalizatorami zmian miażdżycowych, sercowo naczyniowych, a nawet nowotworów). Cynk i selen to dwa pierwiastki śladowe, które odgrywają kluczową rolę w wielu procesach życiowych w tym: syntezie białek, ochronie przed uszkodzeniami wywołanymi reaktywnymi formami tlenu i infekcjami.

 

AKTYWNE SKŁADNIKI ; 

OVOFOSFOLIPIDY– są wytworzone w ramach specjalnej, opatentowanej technologii wzbogacania jaj i innowacyjnej technologii izolacji ovofosfolipidów. Substancje te mają szczególne, udowodnione naukowo właściwości prozdrowotne, ważne przy rewitalizacji organizmu. Fosfolipidy są składnikiem wszystkich błon komórkowych, zapewniając integralność strukturalno-funkcjonalną tkanek, organów, układów narządów, a w rezultacie całego organizmu. Fosfolipidy wykazują synergizm z roślinami bogatymi w flawonoidy, antocyjany, karotenoidy i saponiny. Zapewniają sprawny transport komórkowy i przyczyniają się do zachowania homeostazy.
Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych.
Witamina E Najbardziej aktywną i biodostępną formą jest α-tokoferol. Spożycie witaminy E pozwala na zmniejszenie ryzyka związanego z chorobami przewlekłymi, w tym chorób sercowo-naczyniowych.
Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni.
Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów i kwasów tłuszczowych, prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej i syntezie DNA.
Selen pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Selen łącznie z niektórymi witaminami (np. witamina E) jest czynnikiem warunkującym właściwy stan i czynności mięśnia sercowego.
Wyciąg z kłącza i korzenia ruszczyka kolczastego pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji nabłonków naczyń krwionośnych i serca. Substancje aktywne ruszczyka uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, chronią śródbłonki przed uszkodzeniem, poprawia krążenie żylne.
Macerat z owoców głogu korzystnie działa na czynności układu sercowo-naczyniowego. Zwiększa przepływ krwi oraz ilość tlenu dostarczonego do mięśnia sercowego. Poprawia gospodarkę energetyczną serca. Tradycyjnie zalecany przy nadciśnieniu oraz chorobie wieńcowej.
Wyciąg z ziela gryki jest cenny dla naczyń krwionośnych i serca. Wpływa wzmacniająco i uszczelniająco na śródbłonki naczyń krwionośnych. Zapobiega utlenianiu kwasu askorbinowego, dzięki czemu przedłuża działanie witaminy C. W ziołolecznictwie ludowym tradycyjnie zalecana przy nadciśnieniu, miażdżycy i kruchości naczyń krwionośnych.
Macerat z serdecznika łagodzi niepokój i poczucie rozdrażnienia nerwowego. Tradycyjnie stosowano serdecznik w stanach nadmiernej pobudliwości nerwowej, w zaburzeniach snu oraz w zaburzeniach czynności serca na tle nerwowym. Należy do ziół kardioprotekcyjnych.
Macerat z nasion guarany poprawia samopoczucie i pobudza siły witalne. Działa ogólnie wzmacniająco, moczopędnie, ponadto poprawia koncentrację. Zwiększa zdolności adaptogenne organizmu.
Olejek z liści mięty pieprzowej – wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie, rozszerza drogi oddechowe. Pobudza trawienie i zapobiega wzdęciom.
Kwas bursztynowy – działa ogólnie wzmacniająco i orzeźwiająco. Sprzyja normalizacji ogólnoustrojowych procesów metabolicznych i posiada szerokie spektrum właściwości biologicznych: aktywuje wymianę energetyczną w komórkach organizmu, poprawia oddychanie komórkowe, normalizuje gospodarkę pracy serca.
Kwas galusowy występuje w wielu owocach o cierpkim smaku. Składnik wszystkich roślin, niezbędny do syntezy garbników i glikozydów roślinnych. Jest naturalnym antyoksydantem i „wymiataczem wolnych rodników”. Posiada właściwości ochronne dla komórek i materiału genetycznego (cytoprotekcyjne, genoprotekcyjne).
Melasa jest syropem powstającym podczas produkcji cukru z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Stanowi cenne źródło witamin z grupy B oraz mikro – i makroskładników w tym wapnia. Wykazuje właściwości odżywcze i wzmacniające naszego organizmu.

 

Dawkowanie i skład;

Rekomendowane są dwa dawkowania:

  • 5 ml: przy stosowaniu profilaktycznym. Dla przyspieszenia efektów działania profilaktycznego, można zastosować dwutygodniową dawkę w ilości 10ml dla uzyskania efektu zwiększonego nasycenia organizmu bioskładnikami zawartymi w preparacie.
  • 10 ml: przy wspomaganiu kuracji leczniczych lub w warunkach zwiększonego obciążenia organizmu, a także w jego wyczerpaniu lub nadmiernym osłabieniu (np. po chorobie lub ciężkiej terapii).
    Przy dawkowaniu odbiegającym od zaleceń, trudno jest ocenić działanie preparatu, jednak należy założyć, że efekty nie będą zgodne z tymi, które występują przy właściwym dawkowaniu.

W zależności od kondycji organizmu w momencie rozpoczęcia kuracji, efekt działania OVOBIOVITA® CorCordium odczuwalny jest po zastosowaniu od 1 do 2 butelek preparatu.

 

Składniki aktywne Zawartość w 5 ml preparatu W zalecanej dziennej porcji produktu (10 ml)
Witaminy  
Witamina C (mg) 80 160 (200% RWS)
Witamina E (mg) 12 24 (200%)
Składniki mineralne  
Magnez (mg) 93,75 187,5 (50%)
Cynk (mg) 5 10 (100%)
Selen (μg) 55 110 (200%)
Składniki roślinne:  
Macerat z korzeni i kłączy ruszczyka kolczastego (g) 0,5 1,0
Macerat z owoców głogu 0,5 1,0
Macerat z ziela gryki 0,5 1,0
Macerat z ziela serdecznika (g) 0,5 1,0
Macerat z nasion guarany (g) 0,25 0,5
Olejek z liści mięty pieprzowej (mg) 25 50
Inne składniki:  
Ovofosfolipidy (mg) w tym:

 

cholina

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (omega-3) w tym:

kwas alfa linolenowy (ALA)

kwas eikozapentaenowy (EPA)

kwas dekozaheksaenowy (DHA)

250

 

19

225

1

16

500

 

37

4410

2

32

Kwas bursztynowy (mg) 25 50
Kwas galusowy (mg) 25 50
Melasa (mg) 1375 2750

 

 

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wspomagają:
– prawidłową funkcję serca,
– wzmocnienie serca i naczyń krwionośnych
– rozszerzenie naczyń wieńcowych i mózgowych
– zwiększenie siły skurczowej mięśnia sercowego

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wpływają na:
– łagodzenie symptomów związanych z dolegliwościami ze strony układu krążenia
– obniżenie podwyższonego ciśnienia krwi